Guiden til de 10 bedste danske tv-serier

1. Forbrydelsen

Forbrydelsen er en dansk tv-serie, der følger en politi-enhed i København. Med klassiske elementer som detektivarbejde og intriger, er Forbrydelsen en af de bedste danske tv-serier. Serien er skabt af Søren Sveistrup og har vundet flere priser, herunder prisen for Bedste Drama-serie ved International Emmy Awards. Det følger tre karakterer – politimanden Sarah Lund (Sofie Gråbøl), politimanden Jan Meyer (Søren Malling) og politichef Thomas Buch (Mikael Birkkjær). De arbejder sammen for at løse komplicerede forbrydelser og kæmper med personlige motiver og konflikter. Forbrydelsen har været på luften siden 2007 og har opnået stor popularitet.

2. Borgen

Borgen er en anden populær dansk tv-serie, der handler om politik og magt. Det følger karakteren Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), der bliver Danmarks første kvindelige statsminister. Serien fokuserer på de personlige kampe, hun må kæmpe for at opnå succes i et mandligt domineret miljø. Serien er skabt af Adam Price og har vundet flere priser, herunder prisen for Bedste Drama-serie ved Monte-Carlo Television Festival. Borgen er blevet udsendt siden 2010 og har været en af de mest populære danske tv-serier i årevis.

3. Matador

Matador er en komedie-drama-serie, der følger en gruppe mennesker i en lille by. Serien er skabt af Erik Balling og har vundet flere priser, herunder prisen for Bedste Komedie-serie ved International Emmy Awards. Matador følger karaktererne Arne (Ove Sprogøe), Kirsten (Bodil Kjer) og deres børn, der forsøger at finde deres egen vej i livet. Serien har været på luften siden 1978 og har opnået stor popularitet. Det er blevet betragtet som en af de bedste og mest indflydelsesrige danske tv-serier.

4. Bron/Broen

Bron/Broen er en dansk krimiserie, der følger en svensk-dansk politi-enhed, der arbejder sammen for at løse komplicerede forbrydelser. Serien er skabt af Hans Rosenfeldt og har vundet flere priser, herunder prisen for Bedste Drama-serie ved International Emmy Awards. Det følger karaktererne Saga Norén (Sofia Helin) og Martin Rohde (Kim Bodnia), der arbejder sammen for at løse forbrydelser på begge sider af Øresund. Bron/Broen har været på luften siden 2011 og har opnået stor popularitet.

5. Rejseholdet

Rejseholdet er en dansk politi-drama tv-serie, der følger en gruppe specialagenter, der tager på udstationering over hele Danmark. Serien er skabt af Peter Thorsboe og har vundet flere priser, herunder prisen for Bedste Drama-serie ved International Emmy Awards. Det følger fire karakterer – politimanden Louise Bergstein (Sofie Gråbøl), politimanden Flemming Torp (Mads Mikkelsen), politimanden Jens Peter Hansen (Lars Brygmann) og politimanden Kurt Mosbech (Jesper Christensen). De arbejder sammen for at løse komplicerede forbrydelser, mens deres personlige liv kommer i vejen. Rejseholdet har været på luften siden 2000 og har opnået stor popularitet.

6. Rita

Rita er en dansk komedie-drama tv-serie, der følger en lærer, der forsøger at finde sin egen vej. Serien er skabt af Christian Torpe og har vundet flere priser, herunder prisen for Bedste Komedie-serie ved Monte-Carlo Television Festival. Det følger karakteren Rita Madsen (Mille Dinesen), der forsøger at finde sin egen vej i livet, mens hun kæmper med personlige motiver og konflikter. Rita har været på luften siden 2012 og har opnået stor popularitet.

7. Ørnen

Ørnen er en anden populær dansk tv-serie, der følger en gruppe politi-enheder, der arbejder sammen for at løse komplicerede forbrydelser. Serien er skabt af Søren Sveistrup og har vundet flere priser, herunder prisen for Bedste Drama-serie ved International Emmy Awards. Det følger karaktererne Sofie Gråbøl, Lars Mikkelsen og Søren Malling, der arbejder sammen for at løse forbrydelser. Ørnen har været på luften siden 2013 og har opnået stor popularitet.

8. Forbrydelsen III

Forbrydelsen III er en fortsættelse af den populære tv-serie Forbrydelsen. Serien er skabt af Søren Sveistrup og har vundet flere priser, herunder prisen for Bedste Drama-serie ved International Emmy Awards. Det følger politimanden Sarah Lund (Sofie Gråbøl), der er vendt tilbage til København for at løse en kompliceret forbrydelse. Forbrydelsen III har været på luften siden 2013 og har opnået stor popularitet.

9. Arvingerne

Arvingerne er en dansk komedie-drama-serie, der følger en gruppe mennesker, der arver en stor formue fra deres afdøde far. Serien er skabt af Christian Torpe og har vundet flere priser, herunder prisen for Bedste Komedie-serie ved Monte-Carlo Television Festival. Det følger karaktererne Signe (Signe Egholm Olsen) og Emil (Christian Tafdrup), der forsøger at finde deres egen vej i livet, mens de kæmper med personlige motiver og konflikter. Arvingerne har været på luften siden 2014 og har opnået stor popularitet.

10. Bedrag

Bedrag er en dansk krimi-drama tv-serie, der følger en gruppe mennesker, der er involveret i et stort svindelsystem. Serien er skabt af Jeppe Gjervig Gram og har vundet flere priser, herunder prisen for Bedste Drama-serie ved International Emmy Awards. Det følger karaktererne Mads (Thomas Bo Larsen) og Louise (Sofie Gråbøl
), der arbejder sammen for at afsløre det store svindelsystem. Bedrag har været på luften siden 2016 og har opnået stor popularitet.

Bedrag har været på luften siden 2016 og har opnået stor popularitet. Det følger karaktererne Mads (Thomas Bo Larsen) og Louise (Sofie Gråbøl), der forsøger at afsløre det store svindelsystem, mens deres personlige liv kommer i vejen. Serien har fået stor anerkendelse for sit nuancerede skildring af et kompliceret tema.

Skriv et svar

Your email address will not be published.