Mobilt bredbånd

Med mobilt bredbånd har du mulighed for at surfe på nettet selvom du ikke er hjemme. Men hvad er mobilt bredbånd? Med et mobilt bredbånd får du et USB stik med et sim-kort som du sætter ind i din computer. Hvis din computer allerede har integreret mobilt internet får du blot et sim-kort du skal aktivere. Så har du 4G (snart 5G) på din computer og i mange tilfælde er det lige så hurtigt som mange trådløse internet forbindelser.

De bedste mobile bredbånd inkluderer fri data

Når du er på markedet for et mobilt bredbånd skal du lede efter mobile bredbånd som inkluderer fri data. På den måde forsikrer du, at du ikke løber tør for data i slutningen om måneden. Der kommer altid uforudsete ting når du bruger internettet. Pludselig skal du downloade en stor vedhæftet fil fra din email og så har du brug for mere data end planlagt.

Det bedste internet er ikke kun det der inkluderer fri data. Det er også det som har den bedste dækning. Med 3 får du Danmarks bedste dækning. De har flest tele master i København og garanterer derfor 4G i hele Københavnsområdet. På hele sjælland og fyn har du også 4G. Bor du helt i afkrogene af Jylland eller Lolland-Falster har 3 lavet et samarbejde med TDC om at du kan bruge deres master. Det kræver, at du manuelt går ind i dine internetindstillinger og søger efter master i nærheden. Det er nemmest hvis du ringer til 3s kundeservice og får dem til at hjælpe dig med det.

Hvor meget data bruger man på en måned?

Det er vigtigt at du ved hvor meget data du bruger hver måned før du skal købet et mobilt bredbånd. Køber du for lidt data rammer du din loft for tidligt, og køber du for meget betaler du for mange penge hver måned. Alt efter hvor ofte du bruger din data har vi forsøgt at estimere følgende:

  • Bruger du dit mobile netværk 2 timer om dagen eller mindre skal du have minimum 20 GB.
  • Bruger du tit mobile netværk 3-5 timer om dagen skal du have 35 GB.
  • Bruger du dit mobile netværk på arbejder hver dag skal du have 50 GB.
  • Downloader du større filer på dit mobile netværk skal du for hver 5. fil du downloader lægge 1 GB ekstra oven i.

Hastigheden på mobilt netværk afhænger meget af hvor i Danmark du er. Tidligere har vi fortalt om hvilke zoner der har den bedste hastighed men nu vil vi gå ind i hvilke hastigheder du kan forvente. Med mobilt netværk med 4G netværk og fuldt signal kan du forvente op til 71 MB/s. Med 3G er det en hel del lavere – faktisk kun op til 10MB/s. Du kan glæde dig til 5G hvor du kan få hastigheder på langt over 1000 MB/s.

Ubegrænset mobilt bredbånd

Når du skal ud og finde ubegrænset mobilt bredbånd er der kun én udbyder der er værd at kigge på. 3 tilbyder 1000 GB Mobilt Bredbånd for kun 300 kr. om måneden. Grunden til at det hedder 1000 GB og ikke ubegrænset er, at der skal være et limit på hvor meget man kan downloade. 3 ønsker ikke, at du sidder og downloader mange film på dit internet. Med 1000 GB kan du streame Netflix 24/7 i en hel måned, og stadig ikke ramme loftet. Du skal også overveje hvorfor du ønsker ubegrænset internet. Er det fordi du er bange for at ramme loftet? Så skal du kigge på vores tabel ovenfor, og se om du ikke kan nøjes med noget mindre. 200GB er mere end rigeligt for normalt internet brug mede både arbejder, surfing og streaming.