Billigt fibernet

Der er efterhånden mange der tilbyder billigt fibernet i Danmark og specielt i de store byer som København. Men bor du på landet, så frygt ikke – der er rigtig mange udbydere som er igang med at lægge kabler ud til dig. Hvis du klikker videre ind til vores partnere kan du indtaste din adresse, og se om der leveres fiber på din specifikke adresse. De gør du ved at klikke “fibernet på min adresse”.

Fibernet er en betegnelse for internet med både download og upload på over 1000 mbit. Det er en ekstrem hurtig internetforbindelse som gør at du aldrig skal døje med problemer med streaming eller gaming på internettet. Med fibernet kan hele familien være samtidig på nettet uden at nogle kan mærke det.

YouSee & Hyper 1000mbit internet

De to største udbydere af fibernet i Danmark er YouSee og Hyper. De tilbyder begge fibernet med hurtige forbindelser. Det er forbindelser der er relevante for familier med flere på internettet samtidig, eller den kræsne gamer der lever med sin kæreste som ser Netflix i mens han spiller computer. Så kan det oftest komme til at hakke, og så kræver det en god forbindelse.

Når du bestiller dit fibernet skal du indtaste din adresse. Så vil internetudbyderen automatisk tjekke hvilken forbindelse du kan få på din hjem-adresse. Så går du igennem deres betalingsflow og i løbet af 14 dage hr du en opgraderet internetforbindelse som er på over 1000mbit.

Der er desværre ikke særlig høj konkurrence på fibernet i Danmark da det kun er hos begrænsede udbydere at du kan få det. Derfor er priserne også skruet i vejret, og du skal overveje stærkt om du virkelig har behov for en så hurtig forbindelse. Har du ikke det, så skal du overveje at få dig billigt internet som i 9 ud af 10 tilfælde er mere end rigeligt til den normale danskers behov.

Er fibernet hurtigt nok til hele familien?

Der er nok ikke noget der hedder en ‘normal familie’ i 2020. Men hvis vi antager, at en familie består af to forældre og to børn som har almindelige internetvaner kan det godt være nødvendigt med en fibernet forbindelse. Forældrene bruger oftest internetforbindelsen til at streame TV og surfe på internettet. Det kræver en del bredbånd (ca. 30mbit) at streame en 1080 HD film fra Netflix eller HBO. Det kræver cirka det samme, hvis ikke mere, at sidde og game Fortnite på samme forbindelse – og her er det meget vigtigt, at spillet ikke hakker eller bliver langsomt. Du har nok hørt din teenager sidde og råbe inde fra værelset, fordi spillet enten er frosset eller lagger.

Når så at datteren skal til at streame sine reality serier kommer der endnu mere pres på internettet, og hvis du lægger disse tre ting sammen – og tilføjer jeres Sonos system, Philips Hue eller smarte varme termostater er der rigtig meget belastning på nettet. Hertil kommer alt støj på linjen fra køleskabe, mikroovne, bærende vægge og dine naboers routere.

Hvad er bedst til fiber – wifi eller LAN kabel?

Hvis du vil have dig en 100% god og altid stabil forbindelse kræver det et LAN kabel direkte i din computer. Det er selvfølgelig ikke holdbart hvis du kun har en bærbar computer du sidder med i sofaen, men hvis din søn spiller meget computer er det absolut nødvendigt at han får et LAN kabel direkte i computeren. Det smarte ved LAN kabel, modsat trådløs forbindelse er, at din internetforbindelse overskriver alle andre devices på nettet og får direkte adgang.